Lotgenotencontact

Betekenisvolle inzet voor lotgenoten

UilenSpiegel is steeds op zoek naar vrijwilligers om haar aanbod aan praatgroepen in Vlaanderen en Brussel uit te breiden. Hiervoor zoeken we warme persoonlijkheden met een groot empathisch vermogen en een luisterend oor.  

Uiteraard ga je dit niet alleen doen. We zorgen voor gepaste ondersteuning en we zorgen ervoor dat de praatgroepen altijd door minstens twee personen worden begeleid.

Verder voorziet UilenSpiegel een opleiding 'Gespreksgroepen begeleiden', een passende verzekering en volledige terugbetaling van de gemaakte kosten.

Neem contact op met Thomas voor meer informatie: thomas.roose@uilenspiegel.net of 0484 81 44 08.


Vacatures in Vlaanderen:

  • Herstelgroep Kempen zoekt een extra begeleider. Herstel is voor jou geen containerbegrip maar een werkwoord en je hebt zin om andere mensen bij te staan in hun herstelproces.
  • Praatgroep UilenSpiegel Kortrijk zoekt één of twee extra begeleiders. In deze warme groep wordt veel gepraat, veel koffie gedronken en lief en leed gedeeld. Achille zoekt een compagnon om mee de praktische organisatie van deze groep op te nemen
  • De nieuw op te richten online psychosegroep zoekt een extra begeleider. Ben je psychosegevoelig en zou je graag iets betekenen voor lotgenoten met dezelfde kwetsbaarheid, aarzel dan niet om je kandidaat te stellen!
  • Praatgroep voor jongeren `Flippo´ zoekt begeleider (regio Geel-Mol-Turnhout-Herentals). >>> naar de vacature

___

Praatgroep voor jongeren `Flippo´ zoekt begeleider:

Wat?

Vzw UilenSpiegel is een patiëntenorganisatie die streeft naar een betere geestelijke gezondheid.
Dit gebeurt onder andere door het organiseren van praatgroepen voor psychisch kwetsbare mensen, begeleid door vrijwilligers.

`Flippo´ is een praatgroep voor jongeren uit de regio Geel-Mol-Turnhout-Herentals die maandelijks gespreksbijeenkomsten en activiteiten organiseert voor psychisch kwetsbare jongeren. Voor deze groep zijn we op zoek naar extra begeleider om de bijeenkomsten te organiseren en de gesprekken te begeleiden.

Profiel

Ben je een psychisch kwetsbaar persoon tussen 18 en 30 jaar die graag iets wil betekenen voor anderen?

We zoeken voor deze groep een persoon die recht-door-zee is en graag initiatief neemt. Verder is het belangrijk om gemaakte afspraken na te komen.

Uiteraard worden al je kosten (zaal, drukwerk, verplaatsingskosten,…) vergoed door vzw UilenSpiegel en krijg je een driedaagse opleiding `begeleiden van gespreksgroepen´.

Je bent bereid per maand ongeveer 6 uur te besteden aan de praatgroep en de voorbereiding ervan.

Voor meer info (of om je kandidaat te stellen): Bel naar 0473 28 32 01 (Anke) of mail: flippo.geel@uilenspiegel.net

Close