Praatgroepen zoeken begeleiders!

Praatgroepen zoeken begeleiders!

5 februari 2024

Wat?

Vzw UilenSpiegel is een patiëntenorganisatie die streeft naar een betere geestelijke gezondheid.
Dit gebeurt onder andere door het organiseren van praatgroepen voor psychisch kwetsbare mensen, begeleid door vrijwilligers. 

Profiel

NB 2023-04 PraatKaffeeJe bent al een stapje verder in je herstel en je zou graag iets betekenen voor je kwetsbare medemens.
We zoeken gedreven medebegeleiders die proactief de activiteiten mee organiseren, een planning opmaken en gesprekken begeleiden. 

Als vrijwillige praatgroepbegeleider is het belangrijk om goed te kunnen luisteren en een groot empathisch vermogen te hebben.  Verder ben je in staat om te plannen en kom je je afspraken stipt na. Je vindt het leuk om samen met je compagnons promotie te maken voor de groep.

Uiteraard worden al je kosten (zaal, drukwerk, verplaatsingskosten,…) vergoed door vzw UilenSpiegel en krijg je een driedaagse opleiding `begeleiden van gespreksgroepen´.

Je bent bereid per maand ongeveer 6 uur te besteden aan de praatgroep en de voorbereiding ervan.

Vacatures:

  • DIS/AGDS (dissociatieve stoornis): heb jij deze kwetsbaarheid en vind je het ook zo jammer dat er geen lotgenotengroep bestaat? Wij ook, dus we zoeken nog vrijwilligers om een groep op te richten. We denken aan de regio Brugge/Oostkamp/Oostende/Gent. >>> thomas.roose@uilenspiegel.net of 0484 81 44 08.
  • Praatgroep Houthalen komt elke eerste dinsdag van de maand samen en kan nog één of twee extra begeleiders gebruiken. Inclusie is heel belangrijk voor deze groep en mentaal welzijn staat voorop! Kandidaat stellen en/of meer info: houbrechts.jozef@gmail.com of 0479 33 48 22 (Jef)
  • De nieuw op te richten online psychosegroep zoekt een extra begeleider. Ben je psychosegevoelig en zou je graag iets betekenen voor lotgenoten met dezelfde kwetsbaarheid, aarzel dan niet om je kandidaat te stellen! >>> thomas.roose@uilenspiegel.net of 0484 81 44 08.
  • Praatgroep voor jongeren 'Flippo' zoekt begeleider (regio Geel-Mol-Turnhout-Herentals). >>> naar de vacature
  • De Actiegroep voor Ervaringsdeskundige Hulpverleners zoekt een extra begeleider. >>> naar de vacature
  • Lotgenotencontact De Roze Uil Gent zoekt extra praatgroepbegeleiders. >>> naar de vacature

Voor meer info (of om je kandidaat te stellen):

Bel naar Thomas op 0484 81 44 08 of mail: thomas.roose@uilenspiegel.net

Close