Lotgenotencontact De Roze Uil Gent zoekt extra praatgroepbegeleiders

Lotgenotencontact De Roze Uil Gent zoekt extra praatgroepbegeleiders

5 februari 2024

Wat?

Vzw UilenSpiegel is een patiëntenorganisatie die streeft naar een betere geestelijke gezondheid.
Dit gebeurt onder andere door het organiseren van praatgroepen rond mentaal welzijn, begeleid door vrijwilligers.

De Roze Uil is een praatgroep die maandelijks gespreksbijeenkomsten organiseert. Voor deze groep zijn we op zoek naar een extra begeleider om samen de bijeenkomsten te organiseren en de gesprekken te begeleiden.

Missie:

Binnen de LGBTQIA+-gemeenschap ligt het risico op problemen met de mentale gezondheid hoger dan gemiddeld. De aanleiding hiervan is niet het ‘anders’-zijn op zich maar wel de sociale moeilijkheden die er vaak mee gepaard gaan (discriminatie, homo-/transfobie, isolatie, afwijzing...). De stap zetten om naar hulp te zoeken is ook extra moeilijk, omdat allerlei angsten, gerelateerd aan ervaringen met die sociale moeilijkheden, het proces kunnen belemmeren. Binnen onze praatgroep willen we daarom op een laagdrempelige manier en in een comfortabele, veilige context proberen verbinding te maken met elkaar. Zo starten we samen het herstelproces!

Profiel:LGBTQ

Maak je deel uit van de LGBTQ-gemeenschap, vind je mentaal welzijn belangrijk en wil je graag iets betekenen voor anderen? Dan is deze vacature misschien iets voor jou.

Als praatgroepbegeleider is het belangrijk om goed te kunnen luisteren en een groot empathisch vermogen te hebben. Verder ben je in staat om te plannen en kom je je afspraken stipt na. Je vindt het leuk om samen met je compagnons promotie te maken voor de groep.

Uiteraard worden al je kosten (zaal drukwerk, verplaatsingskosten,…) vergoed door vzw UilenSpiegel en krijg je een driedaagse opleiding `begeleiden van gespreksgroepen´.

Je bent bereid per maand ongeveer 6 uur te besteden aan de praatgroep en de voorbereiding ervan.


Meer info (of om je kandidaat te stellen):
derozeuil.gent@uilenspiegel.net of bel 0473 964 643 (Kenneth)

Close