Podcastreeks over psychose

Podcastreeks over psychose

2 september 2023

'Stemmen over Psychose' is een podcastreeks met stemmen van mensen die één of meerdere psychoses hebben doorgemaakt. Professor Stijn Vanheule spreekt met auteurs die over hun ervaringen met psychose hebben geschreven in de vorm van een boek, artikel of blog. Een unieke luisterervaring.

Vijftien bijzondere sprekers

StemmenOverPsychose 2023Elke vier weken komt er een nieuwe aflevering uit. Ingrediënten: “Hoe ervaar je een psychose? Wat helpt om eruit te raken?”. Je kan verhalen verwachten over de uitdagingen en successen met betrekking tot het herstellen van een psychose.

Het doel van dit project is om een breed publiek een beter inzicht te geven in wat psychotische ervaringen zijn, hoe ze worden ervaren en vooral wat helpt in het herstelproces. Gerealiseerd met de steun van Universiteit Gent, Dr. Guislain Museum, PsychoseNet België, Gents Universiteitsmuseum en Cortina.

In vorige podcastsafleveringen kwamen Leen Verhaert, Sven unik-id, Peter Tomlinson en Andy Buyst aan het woord. De volgende spreker aan de beurt is Ingrid Lammerant.

IngridLammerant 2023Ingrid Lammerant

Ongeveer vijftien jaar geleden werkte Ingrid als betaalde kracht mee aan de uitbouw van UilenSpiegel. Ze kreeg een psychose en zette zich vervolgens een achttal jaar in als vrijwillig ervaringsdeskundige. Vooral lezingen over psychose, stigma en dwangmaatregelen waren haar 'dada'. Een aantal sabbatjaren, waarin ze tekende en schreef, kabbelden voorbij. Nu heeft ze zin om weer wat meer naar buiten te komen. Alsof Stijn Vanheule dat aanvoelde, nodigde hij haar uit voor de podcast 'Stemmen over psychose', naar aanleiding van haar boeken Psych-ose en Welkom in mijn wereld. Of zoals ze zelf zegt: "Anderen zijn niet enkel welkom in mijn wereld, maar ik voel me ook weer klaar voor de wereld van anderen". Meer informatie is te vinden op haar website www.ingridlammerant.be

Je vindt de podcastreeks via PsychoseNet.be.

Close