Over NatuurGenoten Leuven: Zomerwandeling nieuwe bestemming: Dijlevallei, Oud-Heverlee, 7 km

NatuurGenoten Leuven: Zomerwandeling nieuwe bestemming: Dijlevallei, Oud-Heverlee, 7 km

NatuurGenoten: ontdek de herstellende natuur

Wil je samen met andere lotgenoten de Leuvense natuur in trekken?
Ontdekken hoe een natuurgids je dichter bij al dat mooie groen brengt?
Voelen wat samen buiten zijn met je doet?

Kom naar onze Zomerwandeling
maandag 01.07.2024 van 14.00 u. tot 17.00 u.

Waar?
NIEUWE BESTEMMING! DIJLEVALLEI, OUD-HEVERLEE, 7 km

Vanaf het station van Oud-Heverlee dalen we meteen de vallei in en dwarsen ze om de Dijle over te steken bij The Shelter. Daar volgen we het Dijlepad langs de meanders van de Dijle doorheen een landschap van graslanden en wilgenvloedbossen.
We steken terug de Dijle over en passeren de vogelkijkhutten aan de vijvers van Oud-Heverlee. Het laatste stuk loopt over een pas aangelegd knuppelpad door een bronbos. Dan klimmen we weer uit de vallei naar het station.
Natuurgids Wim vertelt zo begeesterend, boeiend en spontaan,... Kom mee, trek je stapschoenen aan en duik samen de zomer in!

Start en verzamelen:
Samenkomst om 14.00 u. aan het Station van Oud-Heverlee.

Hoe er geraken?
Vanaf Leuven Station met de trein S20 6484 van 13.25 u. naar Ottignies, Perron D, aankomst om 13.34 u. in Oud-Heverlee. Of neem bus 79 Leuven – Sint-Joris-Weert – Waver, Perron 14 van 13.25 u. en aankomst om 13.40 u. aan halte Vaalbeekstraat, 750 m stappen (9 minuten) naar het Station van Oud-Heverlee.

Kom je met de auto? Het Station van Oud-Heverlee bevindt zich in de Bogaardenstraat 36, BE – 3050 Oud-Heverlee. Parkeren kan aan het station van Oud-Heverlee, in de Bogaardenstraat of in de belendende straatjes of kom met de fiets of te voet.

Let wel: vanaf 01.07.2024 zijn er wegwerkzaamheden op het traject van bus 79. De Naamsesteenweg wordt namelijk geherasfalteerd. Er is een omleiding maar de halte Vaalbeekstraat wordt nog steeds bediend.

Stevige stapschoenen zijn aanbevolen en voorzie eventueel een hapje en een drankje. Kom ook mooi op tijd, laat je lotgenoten niet nodeloos wachten!

Onder begeleiding van natuurgids Wim Lefebvre (Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw) en Rita Vandingenen (NatuurGenoten – Leuven, UilenSpiegel vzw)

Deelname is gratis. Inschrijven is verplicht!
Opgelet! Plaatsen zijn beperkt.

Info en inschrijven? Rita Vandingenen
natuurgenoten.leuven@uilenspiegel.net 

In samenwerking met Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw

Logo_VHM

Close