Stefanie Devos

Stefanie Devos, Bestuurder

Stefanie DWat betekent UilenSpiegel voor jou?

Geestelijke gezondheidszorg is altijd een grote interesse van mij geweest. Ik ben hulpverlener van opleiding, maar heb ook de andere kant van het verhaal leren kennen, als cliënt, en ik ben – zoals dat bij mij past – voortdurend bezig met analyses maken over wat goed en minder goed loopt in de zorg en ideeën vormen over hoe we samen de knelpunten zouden kunnen aanpakken.

Bij UilenSpiegel ben ik in 2017 begonnen met een cursus ervaringsdeskundigheid en van daaruit in het vrijwilligerswerk als patiëntvertegenwoordiger getuimeld. Intussen ben ik lid van het bestuur. UilenSpiegel is voor mij de vereniging waar alles waarvoor ik mij graag wil inzetten mooi samenkomt: alle niveaus van overleg en samenwerken met heel diverse groepen mensen die bovendien niet zelden mijn passie voor GGZ delen.

Wat doe je voor UilenSpiegel?

Voor UilenSpiegel doe ik vooral vertegenwoordigingswerk op meso- en macroniveau. Daarnaast ben ik medebegeleider van een lotgenotengroep. Ik ben niet alleen actief in de GGZ voor volwassenen, ook in die voor kinderen en jongeren. Een bijzondere interesse van mij is ethiek.

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven, je persoon?

Ik denk dat creatief, zorgzaam, empathisch en geduldig mij wel tamelijk goed omschrijven. Ik leer heel graag nieuwe dingen en heb, ondanks al mijn geduld, wel veel afwisseling nodig in mijn dagelijkse bezigheden. Mijn vrije tijd zit dus vol uiteenlopende activiteiten: knutselen, naaiwerk, fotograferen, sporten, koken & bakken, afspreken met vrienden,… Ik ben geen fan van lezen of te lang stilzitten.

Close