Een frisse wind in Brussel! Nieuwe lotgenotenactiviteiten

Een frisse wind in Brussel! Nieuwe lotgenotenactiviteiten

6 september 2024

Door Odin Somers

De zomer loopt op zijn einde. Dit betekent dat de lotgenotenactiviteiten weer op volle toeren komen te draaien. In Brussel is dit niet anders. Dit najaar zijn er enkele nieuwigheden te ontdekken.

Op 5 oktober 2024 (13u30 tot 15u30) verzorgen drie nieuwe vrijwilligers het Beeldspraak Atelier in het Pachecogodshuis, op wandelafstand van het Beursplein en de Vismarkt. De workshop begint met een ontspannende meditatie en gaat vervolgens over in een reeks ludieke tekenoefeningen. De nadruk ligt op het samenspel van rust en creativiteit. Ben je al geprikkeld? Schrijf je dan zeker in!

Zin in beweging, cultuur, natuur en een aangename babbel? Dan kan je terecht bij NatuurGenoten Brussel. Begeleiders Katrien en Siegfried plannen telkens een korte wandeling (5km) doorheen de Brusselse stedelijke en natuurlijke pareltjes. Gekoppeld met enkele ludieke wistjedatjes rondom de wandelroutes. De NatuurGenoten gaan dit najaar van start. De eerste twee wandelingen vinden plaats op 19 oktober en 14 december 2024 om 14u, voor meer info kan je binnenkort terecht op onze activiteitenkalender.

Ten slotte is ook deze jaargang Leesgroep NachtUil weer op post. Met wijziging van locatie naar het Pacheco-godshuisgebouw. In de groep neemt begeleidster Eliane samen met de deelnemers tekstfragmenten en gedichten door, waarna ervaringen en emoties het gespreksvoer zijn in een veilige en aangename omgeving. Deze keer komen onder andere thema’s natuur, kunst, dieren en veerkracht aanbod. De leesgroep vindt elke eerste zaterdag van de maand plaats van 10 tot 12u.

Voor inschrijven en info

BeeldspraakAtelier2024_937kB

2024-NatuurGenotenBrussel

Uilenspiegel poster september LeesUil

Close