De implementatie van (familie)ervaringsdeskundigheid in de forensische geestelijke gezondheidszorg. Oproep naar deelname onderzoek

De implementatie van (familie)ervaringsdeskundigheid in de forensische geestelijke gezondheidszorg. Oproep naar deelname onderzoek

11 maart 2024

Onderzoekers van ScienceForCare, UGent en experten van Familieplatform en Similes, doen een oproep naar aanleiding van de opstart van hun onderzoek omtrent ‘De implementatie van (familie)ervaringsdeskundigheid in de forensische geestelijke gezondheidszorg’ van start gaat. UilenSpiegel werkt graag mee aan de verspreiding van deze oproep: 

Werk jij in een voorziening die forensische geestelijke gezondheidszorg aanbiedt?
Werk jij als ervaringsdeskundige of familie-ervaringsdeskundige binnen de geestelijke gezondheidszorg?
Ben jij of ken jij een zorggebruiker met een psychiatrische problematiek en interneringsmaatregel die graag zijn of haar visie op ervaringsdeskundigheid wil delen?
Lees dan zeker verder en hopelijk mogen we elkaar binnenkort ontmoeten voor een interview of deelname aan een focusgroep.

 

Beste,

Wij, onderzoekers van ScienceForCare, UGent en experten van Familieplatform en Similes, zijn blij jou te kunnen meedelen dat het onderzoek omtrent ‘De implementatie van (familie)ervaringsdeskundigheid in de forensische geestelijke gezondheidszorg’ van start gaat.

 Je hebt er misschien al van gehoord door onze Kick-Off te bekijken (https://youtu.be/ttZkYFpqoNo) of door een gesprek met een enthousiaste collega, maar om het overzichtelijk te maken, zetten we in deze mail nog even de belangrijkste informatie op een rij.

Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek, jouw ervaringen en praktijkervaring van Familieplatform en Similes, hebben we als doel een draaiboek te ontwikkelen. Dit draaiboek kan gebruikt worden voor de implementatie van (familie)ervaringsdeskundigheid in de forensische geestelijke gezondheidszorg.

Concreet organiseren wij focusgroepen met professionals uit de forensische geestelijke gezondheidszorg en interviews met ervaringdeskundigen, familie-ervaringsdeskundigen en zorggebruikers.

Werk jij in een voorziening die forensische geestelijke gezondheidszorg (FGGZ) aanbiedt?
Wil je graag bijleren over en bijdragen aan de implementatie van (familie)ervaringsdeskundigheid in de FGGZ?
Dan ben jij de persoon die we zoeken! Schrijf je via deze link in voor een eenmalige online focusgroep (data terug te vinden in het inschrijvingsformulier) van ongeveer 1u30-2u, waarin je in gesprek gaat met andere personeelsleden met een gelijkaardige functie over het thema (familie)ervaringsdeskundigheid https://forms.office.com/e/8dy2xSVSYd.

Werk jij als (familie)ervaringsdeskundige binnen de geestelijke gezondheidszorg? Of ken jij iemand die werkt als (familie)ervaringsdeskundige?
Wij zoeken (familie)ervaringsdeskundigen binnen de bredere GGZ voor een eenmalig interview van ongeveer één uur op de afdeling, in de eigen woonst, op een centrale ontmoetingsplaats of online. (Familie)ervaringsdeskundigen kunnen zich inschrijven via volgende link: https://forms.office.com/e/bJC9v4kYhc.

Draag jij je steentje bij in de zoektocht naar zorggebruikers die willen deelnemen aan een eenmalig interview van ongeveer één uur op de afdeling binnen de voorziening?

20240314_forensisch_1-familieED

20240314_forensisch_2-familieED

20240314_forensisch_3-familieED

20240314_forensisch_4-familieED

 

Aarzel niet om ons te contacteren mochten er vragen of onduidelijkheden zijn. Dit kan steeds naar het mailadres: ervaringsdeskundigheid@janbaptist.broedersvanliefde.be of telefonisch via +32 (0)9 342 28 28. U mag vragen om u te laten doorverbinden naar Louise Van Gysel.

We hopen samen met jou de implementatie van (familie)ervaringsdeskundigheid in de forensische geestelijke gezondheidszorg vorm te geven.

Hopelijk tot binnenkort!

Met vriendelijke groeten

ScienceForCare, Universiteit Gent, Similes vzw en Familieplatform

 

+32 (0)9 342 28 28 (doorverbinden naar Louise van Gysel)

ervaringsdeskundigheid@janbaptist.broedersvanliefde.be

Close