UilenSpiegel vzw zoekt gedreven vrijwilligers in Brussel!

UilenSpiegel vzw zoekt gedreven vrijwilligers in Brussel!

5 januari 2024

Word vrijwilliger bij UilenSpiegel in Brussel!

Heb je zelf ervaring met een psychische kwetsbaarheid en wil je deze ervaring inzetten voor lotgenoten? Of heb je affiniteit met het bevorderen van mentaal welzijn in onze samenleving? Sluit je dan aan bij onze groeiende groep vrijwilligers met een warm hart in Brussel.

Over UilenSpiegel vzw
VrijwilligerHartVanGoud
UilenSpiegel vzw is een warme organisatie die streeft naar meer openheid en aandacht rond psychische kwetsbaarheid in onze samenleving. UilenSpiegel vzw faciliteert onder andere praatgroepen en andere activiteiten die worden geleid door en voor lotgenoten met een psychische kwetsbaarheid. Hier vinden zij een veilige ruimte om ervaringen te delen, steun te bieden en te ontvangen.
UilenSpiegel vzw nodigt iedereen uit om deel te nemen aan onze missie voor een inclusieve en ondersteunende samenleving, waarin mentale gezondheid de aandacht krijgt die het verdient. Samen bouwen we aan een toekomst waarin openheid en begrip centraal staan.

Jouw profiel:

We zoeken gedreven (mede-)begeleiders die vrijwilligersactiviteiten organiseren, uitvoeren en vormgeven. Je kan kiezen of je een eigen idee/activiteit tot uitvoering wilt brengen of liever een ondersteunende rol opneemt.
Voorbeelden van mogelijke vrijwilligersactiviteiten: een Praatgroep (al dan niet rond een specifieke kwetsbaarheid), een Leesgroep, Kooksessies, een Wandelgroep, een PraatCafé. We moedigen jou ook aan om met eigen voorstellen te komen.
Competenties: Als vrijwillige begeleider is het cruciaal om goed te kunnen luisteren, een sterk empathisch vermogen te hebben en afspraken stipt na te komen. Je vindt het ook leuk om samen met je compagnons promotie te maken voor de activiteit. Hoewel kennis van de Nederlandse taal wordt aangeraden, hebben we in Brussel ook aandacht voor meertaligheid.

*Als vrijwilliger word je ondersteund door onze Brusselmedewerker, die helpt bij het vinden van een geschikte locatie en gemotiveerde medevrijwilligers en  jouw activiteit in het Brussels netwerk promoot. UilenSpiegel vzw vergoedt alle kosten (Zaal, drukwerk, verplaatsingskosten) en eventuele vooropleidingen die relevant zijn voor het leiden van de activiteit en voorziet een passende verzekering.

Jouw engagement:

Je bent bereid ongeveer 6 uur per maand te besteden aan een vrijwilligersactiviteit en de voorbereiding ervan (activiteit 2 uur, voorbereiding/promotie 2 à 4 uur).
Je helpt mee aan het bouwen van een inclusieve en ondersteunende samenleving waarin mentale gezondheid de aandacht krijgt die het verdient. Zet je in bij UilenSpiegel vzw en maak een verschil!

Voor meer info of om je kandidaat te stellen:

Contacteer onze Brusselmedewerker Odin op 0471 93 04 87 of mail naar odin.somers@uilenspiegel.net 

Close