Praatgroepen zoeken begeleiders!

Praatgroepen zoeken begeleiders!

29 oktober 2023

Wat?

Vzw UilenSpiegel is een patiëntenorganisatie die streeft naar een betere geestelijke gezondheid.
Dit gebeurt onder andere door het organiseren van praatgroepen voor psychisch kwetsbare mensen, begeleid door vrijwilligers. 

Profiel

NB 2023-04 PraatKaffeeJe bent al een stapje verder in je herstel en je zou graag iets betekenen voor je kwetsbare medemens.
We zoeken gedreven medebegeleiders die proactief de activiteiten mee organiseren, een planning opmaken en gesprekken begeleiden. 

Als vrijwillige praatgroepbegeleider is het belangrijk om goed te kunnen luisteren en een groot empathisch vermogen te hebben.  Verder ben je in staat om te plannen en kom je je afspraken stipt na. Je vindt het leuk om samen met je compagnons promotie te maken voor de groep.

Uiteraard worden al je kosten (zaal, drukwerk, verplaatsingskosten,…) vergoed door vzw UilenSpiegel en krijg je een driedaagse opleiding `begeleiden van gespreksgroepen´.

Je bent bereid per maand ongeveer 6 uur te besteden aan de praatgroep en de voorbereiding ervan.

Vacatures:

  • Herstelgroep Kempen zoekt een extra begeleider.  Herstel is voor jou geen containerbegrip maar een werkwoord en je hebt zin om andere mensen bij te staan in hun herstelproces. 
  • Praatgroep UilenSpiegel Kortrijk zoekt één of twee extra begeleiders.  In deze warme groep wordt veel gepraat, veel koffie gedronken en lief en leed gedeeld.  Achille zoekt een compagnon om mee de praktische organisatie van deze groep op te nemen.
  • De nieuw op te richten online psychosegroep zoekt een extra begeleider.  Ben je psychosegevoelig en zou je graag iets betekenen voor lotgenoten met dezelfde kwetsbaarheid, aarzel dan niet om je kandidaat te stellen!
  • Jongerenpraatgroep Flippo zoekt een extra begeleider.  Ben je een psychisch kwetsbaar persoon tussen 18 en 30 jaar die graag iets wil betekenen voor anderen? We zoeken voor deze groep een persoon die recht-door-zee is en graag initiatief neemt. Verder is het belangrijk om gemaakte afspraken na te komen.  Om je kandidaat te stellen mag je mailen naar flippo.geel@uilenspiegel.net of bellen naar 0468/00 70 43 (Anke).

Voor meer info (of om je kandidaat te stellen):

Bel naar Thomas op 0484/81 44 08 of mail: thomas.roose@uilenspiegel.net 

Close