Nadia Mahjoub

Nadia Mahjoub, communicatiemedewerker

NadiaWat betekent vzw UilenSpiegel voor jou?

UilenSpiegel is een vereniging die al sinds 2000 een belangrijke rol in mijn leven speelt. Tot mijn aanwerving in februari 2023 was ik actief als vrijwilliger voor de vzw. Ik begeleidde onder meer praatgroepen voor lotgenoten met een psychosegevoeligheid, was enkele jaren bestuurder van de vzw en deed redactiewerk voor het tijdschrift Spiegel.

Wat doe je voor vzw UilenSpiegel?

Ik werk halftijds als communicatiemedewerker. Ik tracht de publicatie van ons tijdschrift Spiegel in goede banen te leiden. Zonder de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers (redacteurs, illustratoren en nalezers) zou het blad niet kunnen bestaan. Ik sta ook in voor onze maandelijkse e-nieuwsbrief en de coördinatie van onze sociale mediakanalen, die ook volledig door vrijwilligers worden bemand.

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven, je persoon?

Ik woon in Brussel samen mijn echtgenoot Miguel. Ik lees en schrijf graag, hou van lijstjes maken (en vooral afvinken) en probeer dagelijks even te mediteren. Ook vind ik het fijn om te tekenen en te schilderen, vooral portretten.

Eind 2020 richtte ik samen met Laura De Houwer het project NADA op (Netwerk Alternatieven voor Dwang en Afzondering in de GGZ). Dat engagement geeft me de kans negatieve ervaringen in de psychiatrie (trauma's door dwang en isolatie) om te buigen naar constructieve acties.

De psychoses die ik meemaakte hebben mijn leven sterk beïnvloed, niet enkel in negatieve zin. Ik ben spiritueler geworden, ik geloof niet meer in een vaststaande 'externe' realiteit. Mijn favoriete motto is 'geloof niet alles wat je denkt'.

Close