Anneke Krols

Anneke is tijdelijk niet beschikbaar en zal het team opnieuw vervoegen eind 2024.

Anneke Krols, Bewegingswerker

Anneke K

Wat betekent vzw UilenSpiegel voor jou?

Een plek waar ik met plezier kom werken. Met plezier, omdat de neuzen in dezelfde richting staan en toch ieder zijn eigen zegje mag doen. Er met enthousiasme, doorzetting en overtuiging wordt gewerkt aan een visie en praktijk dat we allemaal mensen zijn. Gewoon, mensen, die ieder op zich een eigen kwetsbaarheid en veerkracht in zich hebben. Uilenspiegel is een vereniging die tegenwicht biedt aan individualisme en hardheid. En waar er op een andere manier over 'sterk zijn' wordt gesproken. Ik ben fier om deel te mogen uitmaken van deze vereniging.

Wat doe je voor vzw UilenSpiegel?

Ik coördineer het project PlusVriend, dat sociale contacten en vriendschappen bij mensen met een psychosegevoeligheid of psychische kwetsbaarheid wil bevorderen en ondersteunen.
Sociaal contact betekent een belangrijke ondersteuning in ieders herstelproces. Heel wat mensen met psychosegevoeligheid verliezen vaak de aansluiting met het sociale leven omwille van diverse redenen (stigma, taboes, ontoereikend sociaal netwerk, ...). Door samen met een lotgenoot op stap te gaan, sta je samen sterker in de schoenen. De maatschappij kan soms hard en stug zijn. In duo heb je een houvast aan elkaar.

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven, je persoon?

Ik ben een nieuwsgierige, sportieve, enthousiaste en gevoelige vrouw. Zit heel vaak op mijn fiets, want ik ontdek de wereld graag vanop twee wielen. Van het madeliefje op dat pleintje om de hoek, tot een idyllisch bergmeer heel ver weg. In de natuur voel ik me het meeste thuis. Met mijn twee honden ( Joppe en Nel) trek ik dagelijks naar buiten. Ze houden me mee fit in hoofd en vel. Zit ik dan eens stil, dan hang ik met mijn neus tussen de boeken. Muziek en dans, daar kan ik ook van genieten. Je vindt me dus ook wel eens in 't stad...maar liefst niet té lang. Ik geniet van samenzijn met mensen, en ga ook al eens graag alleen op pad. Zo kwam ik al heel wat mooie verhalen en mensen tegen. In Lier heb ik mijn vaste stekje.

Close