De actiegroep ‘Ervaringsdeskundige hulpverleners’ start nieuwe intervisiegroepen op. Doe jij mee?

De actiegroep ‘Ervaringsdeskundige hulpverleners’ start nieuwe intervisiegroepen op. Doe jij mee?

26 april 2023

Levenservaringen hebben een impact op hoe je als hulpverlener in je job staat. Wanneer je je tijdens intervisies op de werkvloer geremd voelt om open te zijn over jouw verhaal of gevoelens, wordt er naar onze mening voorbij gegaan aan het doel van intervisie.

2023-04 actiegroep HVZelf hebben wij sinds 2021 een intervisiegroep die maandelijks samenkomt. We zijn allen hulpverleners met ervaring in de GGZ die geloven dat deze bijkomende kennis een kracht is bij de uitoefening van ons werk. Niet zelden geven de bijeenkomsten ons zuurstof en houvast om met vernieuwde moed verder aan de slag te gaan met complexe situaties. Intussen zijn we een hechte groep waarin elk lid authentiek met zijn verhaal en feedback kan komen, ook al is dat soms pijnlijk of onaangenaam. Door open te kunnen zijn over onze kwetsbaarheden en gevoelens hebben we veel geleerd over onszelf als hulpverlener en daarnaast nog zoveel meer. Daarom willen we graag de kracht van externe intervisie delen met andere hulpverleners door nieuwe groepen op te richten.

Herken jij je hierin? Of wil je meer weten over onze actiegroep? Stuur een mailtje naar actiegroep.hulpverleners@uilenspiegel.net.

Close