Caroline Stroobants

Caroline Stroobants, Brusselwerking

Caroline SWat betekent vzw UilenSpiegel voor jou?

Uilenspiegel biedt mij de mogelijkheid om te doen wat ik graag doe, namelijk mensen helpen en mezelf steeds verder ontwikkelen. Ik heb het geluk om mijn loopbaan te starten bij een vereniging waar ik volledig achter sta en die het hebben van een psychische kwetsbaarheid net als pluspunt ziet.

Wat doe je voor vzw UilenSpiegel?

Sinds het einde van februari 2022 ben ik projectmedewerker Brusselwerking en focus ik op het uitbreiden van de algemene werking van Uilenspiegel vanuit ons kantoor in Sint-Jans-Molenbeek. Ik werk mee aan de opbouw van onze lotgenotenwerking, het PraatCafé/Inloophuis, verschillende partnerschappen met organisaties en verenigingen en het initiatief PlusVriend in het Brusselse. Verder zal ik de cursus Ervaringsdeskundigheid organiseren die voortbouwt op de cursus Ervaringskennis en zo nieuwe vrijwilligers opleiden.

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven, je persoon?

Ik ben geboren en getogen in Turnhout en heb mij nu gevestigd in het Leuvense. In mijn jeugdjaren heb ik geworsteld met een zware depressie die in combinatie met een zeer druk leven heeft geleid tot een harde crash. Op 20-jarige leeftijd kreeg ik de diagnose ‘chronisch vermoeidheidssyndroom’ dat ertoe heeft geleid dat ik meer bewust ben gaan genieten van de kleine dingen in het leven. In mijn vrije tijd lees ik graag thrillers en spendeer ik veel tijd met mijn vrienden en familie. Verder geven wandelingen in de natuur en het werken aan puzzels mij veel rust.

Close